2011. szeptember 12., hétfő

Clockwerx: Begins

Üdv Kedves Mindenki! Üdv a leendő Fogaskerekeknek!

Egy újabb blog. Persze, manapság ez annyira nem meglepő, mondhatni érthető. Szinte mindenki blogol. Részint - még ha nem is szokásom - én is beállok a sorba.Részint az életemet szándékozom beleszőni, részint. Itt nem fogtok olyat olvasni, hogy kit, hol, mikor, hányszor, miért és persze, hogy hol...ismét. Szeretném kihagyni a "ma semmi érdekes/ma ez és ez történt velem, fúú de izgi" -jellegű dolgokat. Nem fogom azt sem taglalni, hogy - a mellesleg nem létező - Fifi kutyám ma is fosik és az egész héten rajta volt a szapora, mert egy macska vagy nagyobb patkány komoly lelki traumát okozott neki.
Mire is irányul akkor a blog? Mi a célja? Elmélkedések, tapasztalatok megosztása és persze eszmecserék a működő! Fogaskerekekkel. A világban így is elég kevés van belőlünk, akik még igazán működőképesnek mondhatóak. Akik nem álltak és nem állnak meg, még akkor sem, ha oly sok meg sem mozdul. Ők elsüppednek kényelmességükben és saját létezéstudatuk büszkeségétől elszállva...vagy inkább leállva.
Szeretném összegyűjteni a Cirkusz tagjait. Embereket? akik nem épelméjűek. Akik őrültek a maguk csodálatra méltó módján, mert mernek még alkotni, gondolni és gondolkodni. Akik mernek újak lenni a megkövesedett társadalmi normák és rendek között. Akik elsősorban hisznek (hogy kiben,miben az nem számít) és nem vallanak. Akik anakronisták a saját korukban. Azok, akik többek a társadalom bábjainál, tárgyainál.
Szeretném, ha egy kölcsönös és mindenki számára profitáló, tanulságos és tapasztalattal, tanulási lehetőséggel teli hely lenne ez mindenki számára, aki érdekeltté válik ebben. Legyen ez egy óramű a mozgó Fogaskerekek számára. Legyen ez egy cirkusz, azoknak, akik szórakozni vágynak és többnek lenni. Legyen egy cirkusz, minden csodás őrült, minden csodás gondolatával. Egy közösség; egy könyvtár, egyéni könyvekkel és különböző megszerezhető tudással. Ezen dolgok alapjait szeretném ezzel a bloggal lerakni és útjára indítani a Nagy Művet, melynek mind részesei lehetünk a saját kreativitásunkkal és segítő szellemünkkel.

Gyertek, gyertek, akárhol is vagytok Fogaskerekek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése